كب كيك البسبوسة



المقادير

كوب وربع دقيق سمولينا
135 جرام سكر ( نصف كوب + ملعقتين كبار )
25 جرام زبادى ( 2ملعقة كبيرة )  
85 ميللى لبن أو ماء ( حوالى 1\3 كوب مليان ) 

550 جرام سمن سايح ( مش مقدوح ( ربع كوب مليان ) 
2 جرام بينج بودر 

الطريقة


<< نضع الماء أو اللبن والزبادى ثم السكر ونقلب حتى نلاحظ ان السكر ذاب شوية

<< ثم ننزل بالسمن السايح ونقلب ثم نخلط الدقيق مع البيكنج بودروننزله على الخليط ونقلب بخفى مش كتيير 

<< توضع في صنية الكب كيك المغلفة بالورق ووممكن تحشى بالقشدة(مهلبية) او بالكستر أو بالكريم باتسير

<< بنضع ملعقة كبيرة من العجينة فى قاع الكأس الورقى ثم نعمل حفرة بسيطة ونضع ملعقة من الحشو ثم نضع الجزء الثانى من العجينة وتزين بحبات اللوز العين جمل 

<< وندخل الصاج الفرن حتى يحمر السطح ثم اول لما يخرج يسقى بالشربات البارد 

شاركه على جوجل بلس

عن jecuisine souad

    تعليقات بلوجر
    تعليقات فيسبوك

0 تعليق:

إرسال تعليق